Colacul, o invenție mai puțin știută a lui Da Vinci

E vară, e soare, e încălzire globală, va crește nivelul mărilor și oceanelor, numai bine ca voi, ca niște oameni responsabili care sunteți pe planetă, să luați măsuri. Și ce măsuri puteți lua decât să vă duceți la plajă? Mă rog, ați putea recicla, reduce consumul de curent, mânca mai puțin, chiar deloc dacă se poate, ba ați putea să nu vă mai pârțâiți și să creșteți astfel nivelul de metan din atmosferă. Dar, na, nici nu o să stricați acum o copaie de mațe din cauza asta. Ideea e cu plaja. Ce căutați voi acolo dacă nu știți să înotați?

Căci, uite, știu eu pe cineva, nu dau nume, care zici că are plumb în costumul ăla al ei de baie. Topor e, neică! O ții pe brațe, în apă, ca să învețe să dea din mâini și din picioare și, cât te întorci să vezi dacă a venit mașina cu bere la terasa de pe plajă, te trezești că s-a dus sub nivelul mării și scoate numai bolboroci.Nu mașina, dom`ne! Gagica. Acum, na, am trecut de multă vreme de faza glumelor de baltă, gen „dacă scot degetul vezi că te îneci”. Dar tot mă întreb ce plămâni au unii, de nu le creează și lor o flotabilitate, că se duc la fundul apei mai ceva ca bolovanii. Asta e. Cred că de la cap pleacă totul. Sau o fi de la răutate? Naiba știe, încă se fac studii științifice pe tema asta.

Dar, iată, omenirea a venit cu o invenție de anvergură ca să poată să înoate și cei care nu au învățat asta la viața lor. Iar invenția asta se numește colac. L-ai pus în jurul brâului, vezi și tu să nu fâsâie pe undeva și, dacă nu fâsâie, Magellan scrie pe tine. Poți da turul planetei înot, că la fund nu te mai duci. Iar întrebarea noastră pe ziua de azi este următoarea: știți voi cine a inventat colacul? Că nici prin cap nu vă dă. Evident, tot noi o să răspundem, ca de obicei.

Colacul a fost o invenție a marelui Leonardo da Vinci, de unde rezultă că o fi știut el multe, dar înotul nu s-a legat de el. Diferența dintre voi și el este că el a zis să inventeze un dispozitiv care să îl ajute să stea la suprafața apei, dar să și înoate ca omul normal. Este adevărat că, din negura timpului, oamenii foloseau piei de capră sau alte animale, umflate cu aer, pentru a înota cu ajutorul lor. Da, corect! Dar ce gagici se mai uită la tine când vii cu cimpoiul la plajă? Așa, cu un colac, altă viață. Toate vor sări pe tine când te vor vedea cu ăla în jurul brâului, bașca niște colăcei în jurul brațelor.

Da Vinci a dus invenția și mai departe, și a inventat inclusiv colăcei pentru picioare, plus niște șoșoni gonflabili. Ia uitați poză sexi! Cu fesul pe cap, cu colacul la brâu și colăceii de la picioare, cum se avântă omul serios în valuri! Sex instant scrie pe el, cu toate gagicile de pe plajă. Ideea lui Da Vinci n-a prins însă cine știe ce, ăia fiind probabil mai reticenți la progres, deși a mai fost reluată de-a lungul timpul. Vedeți și poza nr.2, cu un dispozitiv oarecum similar din secolul al XVII-lea. Cu ăla chiar nu prea ai cum să te îneci. Faza nasoală e dacă nimerești cu capul în jos, că nici nu te mai întorci. În fine.

Colacul a revenit în atenție în secolul al XIX-lea, grație unui navigator englez pe nume Thomas Kisbee. Omul mai era și inventator, sau hoț de invenții, că a venit fix cu ideea colacului lui Da Vinci. La el era confecționat din plută, era în formă de cerc sau potcoavă, și avea și un cârlig de care să agăți funia cu care să te tragă ăia din apă. A devenit un standard al navelor britanice, ba a și purtat numele de colacul Kisbee. Asta a fost. Plecând de la ideile expuse mai sus, puteți merge fără frică la mare, cu colacul după voi. În acest mod simplu și eficient, nu doar că veți înota fără probleme, dar veți și arăta că sunteți tobă de carte, de să vă luați de mână cu Da Vinci. Succes sau… vânt la pupa!

0 comments on “Colacul, o invenție mai puțin știută a lui Da VinciAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *