De ce nu e bine să le enervezi pe femei

Vă povesteam noi cu ceva mai mult timp în urmă că nu e bine să le enervezi pe femei. De fapt, nu e bine nici măcar să le dai șansa să se uite urât la tine. Nici măcar să nu vă gândiți de rău când e vorba de ele. Femeile simt orice. Care al șaselea simț? Posibil să aibă peste o sută, că nici medicii și oamenii de știință nu reușesc să dea de cap la așa complexitate.

Ele, în caz că nu știați, au un fel de catastif în minte. Iar acolo adună, meticulos, bile albe și bile negre, în funcție de tot ce ai făcut. Dacă greșelile sunt micuțe, și bilele sunt la fel. Dar, mare atenție, bilele mici se adună în timp. Dacă, în schimb, ai comis din prima o greșeală cât bila de bowling, poți spune lejer că ai feștelit flamura. Și asta pentru că femeile nu uită. Zici că ai supărat-o cu ceva în urmă cu 20, 30 de ani, și că s-a dus și mă-sa de amintire… neaaah! Greșeala vieții ai făcut-o. Femeia nu uită. Ea doar așteaptă momentul ideal ca să ți-o tragă.

Asta a descoperit-o chiar Omul de Neanderthal, atunci când a făcut greșeala fatală de a o jigni cumva pe Femeia de Neanderthal. El atât a văzut… privirea ei. Dacă privirea aia era laser, te-ai fi uitat la neanderthalian ca prin vizor. Dar nu era, căci natura a fost prevăzătoare și nu le-a înzestrat pe femei cu așa puteri. În schimb, natura i-a dat femeii imaginație. De aia, Femeia de Neanderthal s-a dus cuminte lângă Omul de Neanderthal, au adormit amândoi sub pătura din păr de mamut, iar dimineața… ghinion, s-a mai trezit doar ea. Ea și o tarantulă care ieșea de sub pătura aia, scobindu-se între dinți cu un femur de Om de Neanderthal. De unde tarantule în plină perioadă glaciară în Europa? Nu mai puneți și voi întrebări aiurea. Pilda contează.

În ordinea asta de idei, vă vom vorbi azi despre o femeie jignită. Prima femeie din istorie despre care știm noi că s-a enervat. Și mai știm și reacția ei. Pe tipa asta o chema Nitiqret. Sau Nitocris, în varianta greacă. Apropo, vedeți că tot ce știm despre ea știm de la Herodot. Dar, asta e, în lipsă de o sursă mai bună ne mulțumim și cu acest Pinochio al antichității.

Și zicea Herodot că ea era o fiică a faraonului Pepi al II-lea, cel mai longeviv faraon din istorie, și soră a faraonului în funcție, Merenre Nemtyemsaf al II-lea. Merenre ăsta n-a domnit decât puțin peste un an, fapt confirmat de documentele vremii sau cele care au urmat, pe motiv de asasinat. L-ar fi mierlit mai mulți guvernatori locali, cu ajutorul unor oficiali de la curte, că era o corupție și la ei, de zici că era PSD-ul la putere.

În locul lui Merenre, ăia n-au avut pe cine pune în loc. Și aici a apărut Nitocris, care a cerut tronul, fiind dreptul ei de fiică și soră de faraon. Iar ăia n-au avut ce face, au fost nevoiți să accepte. Și ce a făcut fata? Timp de trei ani a muncit la un plan pe care îl gândise ea personal. Nu uitați ce povesteam la început! A chemat niște muncitori și le-a cerut să îi facă o sală de banchet subterană, ceva ce nu văzuse Parisul. La final, a dat șfară în țară și i-a invitat pe toți ăia care știa ea că avuseseră un rol cât de mic în asasinarea lui frate-su. I-a pus la masă, i-a ospătat, dar… să vedeți voi ce le-a dat de băut.

Cică, în secret, fata vorbise cu maiștrii ăia să facă niște conducte până la Nil. Racordate frumos, elegant, țeavă de cupru, rezistentă, tot ce trebuie. Prin urmare, în timpul banchetului, s-a scuzat Nitocris pentru o secundă, cât să se schimbe și ea în ceva mai lejer, a ieșit și.. dusă a fost. Doar le-a făcut semn la niște băieți de-ai ei să încuie ușile și să dea drumul la robineți. Aia a fost. Ce Lăpușneanu, ce Țepeș, ce Ștefan cel Mare și degrabă vărsătoriu de sânge? Aute aici, unde era strămoașa răzbunătorilor!

La final, o să mai spunem că, după treaba asta, Nitocris și-a considerat misiunea încheiată, și și-ar fi luat zilele singură de teama unei revolte generalizate, sau a ălora care ar fi judecat-o. Și cum a făcut-o? Cică s-ar fi aruncat benevol într-un cuptor încins. Hardcore, neică! V-am spus sau nu v-am spus că femeile sunt niște dure, că nu uită, nu iartă, și nu se opresc până nu își ating ținta? V-am spus. Iaca și dovada, chiar din începutul istoriei.

PS – Manethon din Sicyon, individ care a trăit acum vreo 2.300 de ani, cu vreo 2.000 de ani după Nitocris, zicea că tipa era așa tare, că a treia mare piramidă din Giza ar fi chiar a ei. Între timp, s-a stabilit că Mykerinos a fost finanțatorul, și asta cu vreo 400 de ani înaintea faraoancei noastre. Importantă era însă imaginea de care se bucura tipa, și asta la mai bine de două milenii după ce făcuse ceea ce făcuse.

0 comments on “De ce nu e bine să le enervezi pe femeiAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *