Sex și groază pe tronul Chinei

Hai să vă mai scoatem puțin din Bizanț că începeți să deveniți agitați și asta nu e bine. Ce spanac o avea Bizanțul ăsta de încinge tărâța în unii? Habar n-avem. E doar un fost imperiu, la fel ca multe altele. Că e și patria ortodoxiei, ghinion geografic! Putea să fie și centrul confucianismului, tot la fel am fi scris despre el. Așadar, să vă mai plimbăm și prin alte părți ale globului, ca să luați alt aer, să vă mai liniștiți la cap și să vă delectați cu puțină istoriuță și de acolo. Spre exemplu, azi vă ducem în China pe stresul și cheltuiala noastră. Subiectul rămâne tot puterea și bolile psihice asociate cu cei care acced către ea. La fel, vom vorbi despre personaje feminine cu origini umile care au ajuns pe tron sau în anturajul tronului.

Ați observat probabil că mai toate marile personalități masculine, marii cuceritori în general, e musai să fie indivizi cu o potență exacerbată. Că vorbim despre Vladimir cel Mare (vă amintiți porecla Fornicator Maximus), despre Ginghis Han (cică 0,5% din bărbații de azi i-ar purta genele), la Charlemagne, la Iulius Cezar (bărbatul tuturor femeilor și… restul nu mai contează), la cine vreți voi. Ăștia toți erau tauri comunali, că te și întrebi când mai aveau timp și de altceva. Asta vine probabil din genele care indică omului cum să fie de succes evolutiv. Recte, să aibă acces la hrană și să lase cât mai mulți urmași. Și când vorbim despre om, ne referim la ambele sexe. Ați citit ieri cum se practica asta în Bizanț. Nu conta prin ce metode, genele neamului să fie acolo. Iar la final, când venea concurența, se eradicau genele cu pricina. Ei, nici cu femeile nu era mai răsărită treaba. Ghinionul lor că li s-a tăiat macaroana pe motive de morală, și nu s-au putut desfășura cum voiau ele. Nu toate.

Acum, să vă povestim spre edificare cazul unei gagici din China, Zhao Feiyan pe numele ei, care a trăit în sec I. î. Hr. Nu se știe clar care erau originile ei. Unii zic că era sclavă, alții că era fiica unor amărășteni care o și aruncaseră când au văzut că li s-a mai născut o fată. Dar cert venea din adâncurile ramificărilor sociale. Zhao asta a supraviețuit cumva copilăriei de rahat și a devenit dansatoare. Cică oricum nu era bună de altceva (vezi munca la câmp), fiind genul care trebuia să umble cu cărămizi în chiloți, bașca să i se lipească urechile cu leucoplast, ca să nu o ia vântul. Dar de dans și alte activități lascive era numai bună.

Așa a ajuns ea la curtea împăratului Cheng, alături de sora ei, Hede (tot dansatoare și asta). Ce a făcut, ce n-a făcut, iar e cert că a ajuns împărăteasă. De fapt, știm ce a făcut. Ea și soră-sa le-au acuzat pe fosta împărăteasă și pe concubina principală de vrăjitorie. Trosc, așa au luat locurile principale de la curtea imperială, în cazul lor fiind vorba în special de dormitorul imperial. Și aici începe nebunia. Zhao era disperată să fie cea care lasă un urmaș pe tron (genele despre care vorbeam). Dar, na, nu îi ieșea, chit că l-a lăsat pe împărat piele și os de atâta zgâlțâială. Prin urmare, ca să fie sigură că nu sare alta prima, s-a apucat să ucidă nou-născuții de la palat, care aparțineau concubinelor oficiale. Ba și pe concubine, dacă ar fi cârâit. Culmea, cu acordul tacit al împăratului.

Pasul următor a fost să aducă la palat sute de amanți, măcar unul dintre ei poate o lăsa însărcinată. Cronicile vremii care descriu scenele, pe alocuri, se seamănă cu niște volume porno. Cică făceau ăia cu schimbul cu orele în dormitorul ei. Degeaba. Tot nimic pe parte economică, oricât de rezistenă și de dornică era ea. Ca să fie treaba și mai nasoală, soră-sa Hede a devenit noua atracție de la curte și principala favorită a împăratului. De menționat și că fetele astea două nu se prea înghițeau una pe alta când era vorba de prestat pentru împărat dar, la nevoie, atrocități comiteau împreună. Hede, altă disperată, căci Cheng ar fi dat ochii peste cap în urma unei supradoze de afrodiziac administrată de ea. Ca să evite viața la o mănăstire budistă, așa cum era tradiția la cele care nu lăsau urmași, Hede s-a sinucis peste cadavrul lui Cheng. Zhao a mai stat puțin, nu mult, până când noul împărat i-a dat o funcție pe măsura activității ei trecute. Aia de paznic al mormântului fostului ei soț. În aceeași zi după investire, s-a omorât și ea.

Mare atenție, noi n-am zis niciodată că le iese întotdeauna celor care vor puterea cu orice preț.

0 comments on “Sex și groază pe tronul ChineiAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *