Cum a șters Vaticanul istoria reală (variantă rusească)

Azi e Valerică Day, chipurile Ziua Îndrăgostiților. Ete de-aia nu mai plouă! Să știți de la noi că, dacă ați apucat să dați cu subsemnatul la primărie, să spuneți „Da!” și să semnați, adios Ziua lui Valerică. Gataaa! A zburat puiu` cu ața. Puteți să sărbătoriți babele dacă vreți, că mai e puțin până la ele. Oricum, faptul că luna îndrăgostiților e cea mai scurtă din an nu vă dă niciun indiciu? Încercați și voi să prindeți subliminalele, că așa lucrează oculta mondială! Să vă insufle vouă tot felul de tâmpenii și să vă pună să cheltuiți banii aiurea. Uite, dacă tot veni vorba, și dacă tot l-am pomenit ieri pe personajul ăla bizantin, Andronic I Comnenul, ia fiți atenți să vedeți îmbârligătură ce a ieșit pe seama lui din cauza ocultei.

Pe la secolul al XIX-lea, se năștea în Rusia un individ pe nume Nikolai Morozov (foto). Tipul ăsta a fost ceva de speriat. În sensul că a fost revoluționar anti țarist, a promovat terorismul, a făcut o cârcă de ani de pușcărie pe treaba asta, a ieșit de acolo erou și, dacă mai conta, deține recordul pentru cel mai vârstnic combatant din al II-lea Război Mondial. Da, era lunetist voluntar la Leningrad, la vârsta de 90 de ani. Mă rog, nu asta contează ci faptul că, undeva printre anii de biblioteci și închisoare, lui Morozov i-a venit o idee. Anume, că istoria pe care o știm noi e falsă. Nu era chiar o idee originală, o mai spusese și francezul Jean Hardouin cu vreo 200 de ani înaintea lui, dar interpretarea datelor lui Morozov chiar era originală.

Și, zicea Morozov, oamenii răi au modificat istoria, adăugându-i o grămadă de evenimente, personaje și scrieri (astea fiind Antichitatea) care, de fapt, avuseseră loc fix în Evul Mediu. Cum spuneam, ideea nu era una nouă. Francezul ăla, Hardouin, îi identificase deja de vreo două secole pe vinovați. Ăștia ar fi fost o ramură a benedictinilor, una care voia să rescrie istoria pentru a băga erezia în rândul drept credincioșilor. Oricum, cert e că istoria veche, aia antică în viziunea lui Morozov (aia medievală în cazul lui Hardouin), erau niște falsuri. Treaba e că, pe cât de crețe par ideile astea, ele au avut adepți. Unul dintre ei cică ar fi fost chiar Isaac Newton. Dar știți că Newton avea înclinații și spre alchimie și tot felul de chestii de genul ăsta, nu trebuie să luați de bun chiar tot ce i-a dat lui prin capul personal.

Cum spuneam, ideile lui Moruzov au prins rădăcină în Rusia sovietică și au făcut prozeliți. Unul a fost Immanuel Velikovski, un evreu ruso-american care a venit cu ideea „timpului fantomă”. Mai exact, Vaticanul, în cârdășie cu împăratul bizantin Constantin al VII-lea și cu împăratul german Otto al III-lea au pus-o de falsificat istoria pentru a justifica dreptul la domnie al lui Otto (cumnat cu bizantinul), inventând astfel toată perioada carolingiană. Adică aproape 300 de ani, de la 614 la 911. Să fie sănătoși, noi doar redăm informația.

Un alt prozelit al lui Morozov a fost academicianul rus Anatoli Fomenko. Aici vă rugăm să vă țineți bine, că intrăm în treburi profesioniste și ajungem și la personajul de ieri. Conform lui Fomenko, Vaticanul + germanii + dinastia Romanov și-au dat mâna pentru a falsifica istoria. Așa au șters ei datele adevărate adăugând o antichitate și un început de Ev Mediu care nu au avut loc. Și care erau astea adevărate? Cele legate de cel mai influent imperiu de dinainte de secolul al XVII-lea, cel intitulat „Hoarda rusească”, și conflictele lui cu lumea occidentală.

Tot de la Fomenko citire, Iisus a trăit în secolul al XII-lea și a avut alt nume, respectiv Andronic I Comnenul. Rusul zice că imaginea bizantinului a fost deliberat ponegrită de falșii istorici, tocmai pentru a ascunde adevărul despre el și reformele pe care a vrut să le aplice. Ba nici n-au făcut o treabă prea bună. Să dăm câteva exemple! Andronic vine din grecescul Andros (om). De aici, susține rusul, și replica lui Pilat din Pont „Ecce Homo!” (Iată Omul!), care nu prea are logică. De fapt, ar fi spus „Iată-l pe Andronic!”. Așa cum spuneam ieri, cel care i-a luat locul lui Andronic se numea Angelos, termen care în greaca veche însemna „înger” (în cazul de față unul decăzut).

Apoi, mai spune Fomenko, datarea Giulgiului din Torino prin perioada aia, secolul al XII-lea, ar confirma ideile sale. Apoi, supliciul lui Andronic ar fi fost și el rescris și reinterpretat știm toți cum. Oricum, omul are o grămadă de argumente din astea, dar a stat naiba să le citească pe toate. Am dat și noi aici esența. Și, vă dați seama, toată istoria cunoscută de noi a fost rescrisă ca să o ascundă pe cea reală, cea a hoardei rusești (apropo, Ginghis Han era rus dacă nu știați), a influenței ei în istorie, și a conflictelor ei cu lumea decadentă occidentală.

Acum, luați și voi două idei din toată polologhia asta: 1) Ai noștri joacă la nivel de amatori cu dacii lor primordiali. V-am spus dar ați rânjit „fasolele” la monitor. Iată dovada! 2) Având în vedere că în jur de 30% dintre ruși (Kasparov e unul dintre promotorii ideii) tind să creadă în falsificarea istoriei și în existența hoardei ruse istorice, poate vă explicați niște fenomene și evenimente de azi. Asta a fost!

Sursa foto: wikimedia commons

0 comments on “Cum a șters Vaticanul istoria reală (variantă rusească)Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *