Ce însemna să îți flexezi șoricelul în lumea romană?

Dacă am terminat anul trecut cu niște postări cât Shogun-ul, hai să încep și noi cu unele mai micuțe, delicate, ca în vremurile de început ale Micii Doze! Ce părere aveți?

Așadar și prin urmare, azi vorbim despre mușchi. Mai exact, despre culturiștii ăia pe care îi vedeți că își ridică brațele și își flexează bicepșii, de sunt după aia copiați de toate pațachinele. Ei bine, ce vrem noi să explicăm azi, pe 1 ianuarie, este de unde vine faza cu flexatul bicepșilor și ce însemna ea pe vremuri.

Când a început faza cu încordatul bicepșilor în fața gagicilor nimeni nu știe, dar e clar că romanii o aveau. De unde știm noi asta? De la însuși termenul de mușchi, care vine din latinescul musculus. Musculus însemna șoarece, apropo. Ca să știți. De aici și denumirea șoarecelui comun, de casă, Mus musculus. Ce avea șoarecele cu mușchii?

Păi, li s-a părut romanilor că atunci când îți încordezi bicepșii la vreo duduie, arată ca și cum ai avea un șoricel care se plimbă pe sub piele. De aici toată povestea. Iată, doamnelor și domnișoarelor, că a flexa șoricelul și a flexa mușchii înseamnă același lucru. Probabil că și romanii chicoteau la faza asta, dar noi ne la ei am învățat ce și cum, și așa s-a transmis mai departe. Asta a fost, acum știți!

Sursa foto: pixabay

0 comments on “Ce însemna să îți flexezi șoricelul în lumea romană?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *