Cum i-a furat John F. Kennedy amanta lui Hitler

Dacă tot v-am lăsat în weekend, pe pagina de Facebook Mica Doză de Cultură Generală, un podcast din serialul dedicat istoriei Mafiei, podcast la al cărui final aminteam de John F. Kennedy, am zis că nu e rău să dăm câteva postări despre el sau legate de viața sa, căci omul a avut o viață mai mult decât interesantă. Spre exemplu, azi vom povesti cum el și conducătorul Germaniei naziste (o să îi spunem simplu H, căci ne faultează algoritmii Facebook de ne rup dacă îi dăm numele) au încrucișat sulițele porcește. Nu am găsit alt termen, pardon de expresie. Mai exact, cum au avut aceeași iubită. Yeap! Băieții tot băieți.

Pe gagică o chema Inga Arvad și, din câte spune lumea prin târg, ar fi fost marea iubire a lui JFK. Până la faza asta, să vedem însă care a fost treaba cu ea. Pe scurt, era daneză, era frumoasă și, mai ales, foarte flexibilă. În sensul că pe la 23 de ani bifase deja două nunți și un pomelnic impresionat de iubiți. Ah, mai era și jurnalistă. Fiind și tinerică și inocentă, a picat în mrejele nazismului, devenind o mare admiratoare a lui Hermann Goring dar, mai ales, a lui H. Prin intermediul primului a ajuns să îi și ia un interviu lui H.

H a fost așa de atras de Inga, încât a declarat că tipa este exemplul perfect de frumusețe ariană. A invitat-o ca să stea lângă el la Jocurile Olimpice din 1936, a dat și un dineu în cinstea ei și, din câte se pare, i-a mai dat și alte lucruri despre care nu vom vorbi acum. Apropo, în 1936, tipa tocmai se căsătorise cu un producător de filme maghiar, Paul Fejos, că visa și la o carieră de actriță.

Câțiva ani mai târziu, adică în 1941, încă fiind căsătorită cu ungurul, Inga a făcut cunoștință cu JFK, pe atunci un mărunt ofițeraș în marina SUA. O fi fost el mărunt, dar tat`su, Joseph Kennedy, era ditamai ambasadorul în Marea Britanie, ceea ce putea lesne suplini dimensiunile reduse ale funcției juniorului, ca să ne exprimăm astfel. Ei bine, dragii moșului, așa a început o poveste cu năbădăi și cu jocuri de-a animalul cu o burtă și două spinări, că erau ăștia să ajungă până la popă, cu jurăminte, sarmale, lăutari și tot tacâmul. Inga chiar s-a dezcăsătorit în 1942, fază la care a sărit socrul mare, că i se zbătea ochiul stâng de zici că îl trăsese curentul.

Și cum să nu i se zbată, când a văzut rapoartele care îi veneau pe masă? Am uitat să spun că, la ce frumusețe era Inga, toți băieții erau cu ochii pe ea. Mai ales băieții de la FBI. Când a văzut babacul Kennedy că viitoarea noră cunoscuse mustăcioara lui H nu doar pe obraz, că fata avea un catastif de articole elogioase la adresa naziștilor (e adevărat, înainte de război), că existaseră tentative de a fi racolată de către serviciile germane (nu s-a confirmat sau nu s-a spus niciodată dacă ea chiar a fost agent german) șamd, l-a luat cu palpitații. Ba chiar era să îl lase inima de tot când a aflat ce bun de gură era fiu`său în pat, în sensul că spunea absolut tot. Noroc că nu știa prea multe secrete de stat pe la vremea aia. Și faza cea mai nasoală era nu doar că Inga aflase tot felul de informații, ci că știa tot FBI-ul, că umblau ăia cu microfoane după fericitul cuplu mai ceva ca paparazzi.

Numai în pielea lui ăl bătrân să nu fi fost. El visa să îl lanseze în politică pe disperatul de fiu`său iar ăla, cât era planeta de mare și de plină de gagici, fix pe amanta lui H o găsise. Mă rog, putea fi și o chestie de mândrie masculină. Gen, i-am furat gagica lui H. Dar asta nu prea prindea în politică ci, mai degrabă, la o bere cu băieții din Cosa Nostra, că oricum erau ei foarte buni prieteni.

În fine, l-a chemat pe junior, au avut o discuție bărbătească, iar ăla mic a acceptat să nu se mai vadă cu scandinava. Până la urmă, tot s-au mai văzut de câteva ori, pentru ciufuleala de adio, fază care s-a repetat de câteva ori pasional, sub atenta și părintească grijă a FBI-ului. Apoi, fiecare și-a văzut de treabă. JFK cu ale lui, Inga cu un membru al parlamentului britanic, că doar nu era să scadă ștacheta la nici 35 de anișori împliniți. Până la urmă s-a mutat în SUA, unde s-a măritat cu un actor de filme western, Tim McCoy, și unde a trăit până în 1973, gândindu-se cum a ratat la, scuzați expresia, mustăcioară, șansa de a deveni Primă Doamnă.

foto: detdanskefilminstitut

0 comments on “Cum i-a furat John F. Kennedy amanta lui HitlerAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *