Cea mai tare invenție ever… punga de nylon!!!

După ce v-am rupt gura o săptămână întreagă cu basme și autori de literatură pentru copii, a venit vremea să trecem și la lucruri serioase. Prin urmare, azi vom vorbi despre un subiect de mare interes, respectiv pungile de nylon (foto). Le știm cu toți. Practic, nu ești om pe lume dacă nu te-ai dus măcar o dată la piață cu așa cevape umăr, sau dacă nu ți-au venit rudele de la țară cu papornița de nylon plină cu toate cele. Nici nu mai zic de studenție, că punga de nylon era o mică zeitate, mai ales când plecai cu rata sau cu trenul. Și nici să nu vă gândiți că asta e vreo modă românească! Aiurea-n tramvai. Pungile astea sunt un hit mondial, așa să știți de la noi. Ia fiți atenți, să vedeți aici știință și… tehnologie!

Pe pungile astea le-a inventat un tip pe nume Lee Wah (foto cu creatorul) într-un cartier din Hong Kong, undeva prin anii 70. Se săturase omul de papornițe care se rupeau când îți era lumea mai dragă, sau când introduceai în ele un castravete și niște ridichi cu frunze mai țepoase. Așa că a inventat pungile de nylon, care chiar erau trainice, taică. Legai una din asta între două Dacii, le puneai să demareze în trombă, și te trezeai cu două bare de protecție gratis. Bașca, erau și rezistente la apă.

Dom`ne, n-avem cuvinte să vă spunem ce minunăție a creat omul ăla. Dar, uite, stați cu gura căscată la toți măscăricii, gen Elon Musk, care inventează toate tâmpeniile și omiteți treburile importante. E mult circ acolo, ascultați-ne pe noi. Iaca aici invenție serioasă, utilă, a lui taica Lee, nu flatulații din alea de struț a la Elon Musk. Panarama de om care nici n-a venit la Bran, că ne-am adus aminte. Poate îl prindem pe aici, că-i rupem picioarele. Bine a zis cine a zis: „să ne pupe Elon Musk undeva! Dacă nu a venit la Bran, nici noi nu mai mergem la el pe Marte!” În fine, mai dă-l încolo de figurant! Noi vorbeam de treburi serioase, respectiv de traista lui Lee.

Mare om, mare caracter… Lee Wah!!!

Papornița aia a lui mai era și încăpătoare, de puteai să cari jumătate de camion de marfă la o tranșă, doar forță să ai. Ea ținea la greutatea aia, nu vă faceți probleme. Asta au descoperit și chinezii din Hong Kong, atunci când au început să o folosească pe rupte (nu e termenul potrivit, dar e de efect), pentru a căra marfă la rubedeniile din China.

Din China a trecut rapid peste hotare, asta prin anii 70-80, atunci când au deschis ăștia granițele. De acolo, vorba poetului, restul e istorie. Fiară sălbatică cu păr să fi fost, și tot nu puteai să ratezi minunăția. De fapt, ca să o spunem pe-a dreaptă, pungile astea au devenit veritabile simboluri naționale în estul Europei, mai ales după căderea comunismului. Rușii, la fel ca și românii și bulgarii, erau vai de steaua lor. Cu papornițele astea în spate băteau țările blocului comunist (poate vă mai amintiți de piețele pline de ruși), pentru a vinde mărunțișuri de la ei și a cumpăra mărfuri ieftine de la noi sau de la alții. Românii și bulgarii la fel, dar parcă nu îi băteau pe ruși la număr de papornițe. Sărăcii noi, dar ei parcă erau și mai rău. Peste toate, Turcia era cea mai scoasă țară.

Au scos turcii la bani după căderea comunismului, că te și miri cum spanac de nu au colonizat deja jumătate din sistemul nostru solar. Poarte or fi fost ei mai puturoși, naiba știe. Ei bine, toate națiile ex-comuniste băteau drumul Stambulului cu pungile astea de nylon încărcate și la dus, dar mai ales la întors. În Africa au făcut senzație, mai ales că ăia, vai de steaua lor, nici haine nu aveau, așa că s-au apucat să le taie și să își facă haine din așa ceva. Nu râdeți, te țineau o viață. Și nu doar Asia, Europa și Africa s-au dat în vânt după ele. Nuuu, taică! Am zis hit global, hit global rămâne! Peste tot au ajuns.

Acum, dacă vreți să vă dați lebede, vedeți că mai multe companii cu nume, gen Louis Vouiton, Balenciaga și altele, au scos genți din astea la vânzare. Dați și voi mia de euro, ca să aveți eticheta de LV acolo, nu ca să stați ca ultimii precupeți. În rest, sunt fix la fel. Nu se rup, nu intră și nu iese apă din ele, sub ideale pentru mers la furat de varză sau conopidă, iar dacă vedeți că se rod după vreo două generații de purtat, puteți să trageți o fustă sau niște pantaloni scurți, cu bretele, pentru copii, de să moară de ciudă toți colegii lor de școală. Aia e! Stați cu noi că mai venim și cu alte informații și sfaturi vitale.

Sursa foto: rwb360.hk

0 comments on “Cea mai tare invenție ever… punga de nylon!!!Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *