Dom`ne, să fii sex symbol e greu. Chiar foarte greu. Cunoaștem. Trebuie să ai tot timpul grijă cum arăți, cum te prezinți în lume, cum te vinzi publicului. Cum s-ar zice, să cultivi o imagine. E adevărat că dacă nici natura, genetica și evoluția nu te ajută, te strofoci aiurea`n tramvai. Degeaba te frezezi și te aranjezi tu, dacă ești frumos ca munca sau dacă stă costumul pe tine, recte rochia, ca șaua pe vacă. Nu în ultimul rând, va trebui să renunți la obiceiurile care te fac, cumva, să fii tu însuți.
Cum spuneam, ești un model pentru omenire. Nu mai merge să îți întâmpâni musafirii în pijamale și cu tricoul pătat de ciorbă, nici să te scarpini în fund sau în urechi când te mănâncă, pentru că leșină jumătatea vieții tale care te divinizează ca pe un sex symbol ce erai când te-a luat. Nici nu mai pomenim de public. Ai pornit pe drumul ăsta, o ții până la capăt. Ce? O vedeți voi pe Claudia Schiffer făcând caltaboși cu mânușițele ei, sau pe Brad Pitt tăind porcul la țară, echipat cu fes cu ciucure și cizme de cauciuc?
În ordinea asta de idei, iarăși este știut că un sex symbol adevărat e ăla promovat de mass-media internațională. Altfel, degeaba rupi tu gura babelor din bloc când ieși să plătești întreținerea sau să duci gunoiul. Nu, dom`ne, să te vadă lumea la TV, să saliveze duduile după tine când mai încordezi tu o pătrățică pe abdomen, să sară pe televizor când mai joci tu într-o superproducție cu supereroi care omoară supermonștri, și să adoarmă toate gâsculițele de liceu cu posterul tău pus la capul patului. Aia e. Așa trebuie să faceți dacă vreți să fiți sex symboluri. Acum, dacă tot am ajuns în punctul ăsta, avem o întrebare. Știți voi cine au fost primele sex symboluri din lumea asta? Om, respectiv femeie? Slabe șanse să știți, că v-a stat mintea la alte prostii, mai mult ca sigur. Dar o rezolvăm noi imediat, nu faceți vreun atac de panică!
Așadar, primul sex symbol internațional din lumea asta a fost un japonez. Nu Rudolph Valentino, nu Clark Gable, nu Alain Delon și nici Rică Răducanu. Pe japonezul ăsta îl chema Sessue Hayakawa (foto), era actor, și s-a făcut remarcat în SUA încă din 1914. Nebunie era cu el. Toate gagicile, de toate etniile, ar fi vrut măcar 10-12 copii făcuți de Sessue. Dacă ar fi avut omul timp, chiar ar fi putut popula o planetă mai mică numai cu progeniturile lui, că oferte erau cu ghiotura.
Știa karate, făcea sport, știa să impresioneze publicul, de aia i se distribuiau numai roluri de june prim și de iubit pătimaș. Cum ar veni, i se cultiva imaginea mai abitir decât oricui altcineva înaintea lui. Chiar dacă a fost nevoit să plece ani buni din SUA, din cauza sentimentelor anti-japoneze, americancele s-ar fi dedat în continuare la o Kama Sutra cu Sessue, motiv pentru care s-a întors și a continuat să joace. Brava lui, bărbat bine că, uite, el a fost tăticul sex symbolismului, când unii ca Belmondo, Delon sau Brad Pitt se încălțau cu fesul.
Dacă vorbim despre femei, primul sex symbol a venit din Danemarca. O chema Asta Nielsen (foto 2) și și-a început cariera în 1909. Chiar dacă juca în filme mute, Asta a dat dovadă de o sexualitate și o senzualitate de se topea marele ecran când apărea ea. Tipa a turnat peste 70 de filme, mai toate în Germania. Ultimul, care a fost de fapt și singurul ei film cu sonor, l-a tras în 1932. S-a retras apoi căci se schimba lumea cinema-ului, Hollywood-ul devenea fabrică de piți, iar ea nu mai făcea față nici schimbărilor nici concurenței. Așa că a întors spatele, ca să ne exprimăm astfel, cinematografiei. Ba, zice-se, a refuzat să colaboreze cu naziștii, motiv pentru care a părăsit Germania și s-a întors în Danemarca, unde a trăit până la 90 de ani, respectiv 1972.
În felul ăsta a pornit nebunia cu sex symbolurile. Cu ăștia doi. Dacă vă pasionează, vedeți că locuri libere sunt oricând, chiar dacă piața pare saturată. Mergeți la frizer, luați un costum bun din șifonier și dați fuga la o audiție pentru actori/actrițe (mare grijă la ce audiție nimeriți, să nu vă treziți cu ăia toți în popoul gol pe acolo pe la interviu). Aia e. Nu știți când sare iepurele, de să ne pomeniți pentru sfatul bun.
Sursa foto: wikimedia commons
0 comments on “Despre primele sex symboluri din lumea asta”Add yours →