Uite cum încet încet, fir cu fir, ca să ne exprimăm astfel, ajungem și la partea finală a epilatului. A fost greu, dar a trecut. Acum vom fi mai înțelepți, mai frumoși și mai mândri să ne etalăm în societate cu toate cunoștințele acumulate. Dar, să nu ne plecăm pe lauri până nu terminăm treaba! Aia zic.
Spre exemplu, puțină lume s-a prins că l-am introdus pe Darwin subliminal în primul episod. De ce? Pen` că de la el vi se trage epilatul. Mare atenție, nu ne referim neapărat la bărbile și mustățile bărbaților, asta ține de alt departament, ci de ce vine mai jos de gât. Mai precis, Darwin spunea că lipsa părului corporal este semn clar de evoluție și, drept urmare, personajele lipsite de blăniță sunt mai atractive pentru sexul opus. De la el citire, au apărut numeroase studii care puneau pe seama pilozității o grămadă de boli și dereglări. Cum ar fi alea psihice, tendințele criminale, homosexualitate șamd. Adică, dacă dădeai peste o femeie mai mustăcioasă, ăla erai. Mai ușor îți era dacă te întâlneai cu o gorilă furioasă și pusă pe prostii cu tine.
Ca să evite astfel de asocieri, femeile occidentale au început să se radă pe picioare și prin alte zone. Au beneficiat de un ajutor substanțial dată fiind apariția briciului în 1680, la Sheffield, și, ulterior, a lamelor de bărbierit în 1760, grație bărbierului francez Jean-Jacques Perret. Dar, chiar și așa, tot erau niște rarități.
Moda a început să ia amploare prin 1915, pe măsură ce, după cum știți, recesiunile, crizele economice și alte belele au dus la lipse acute de material. Asta s-a observat pregnant în cazul fustelor, care au început să se scurteze din ce în ce mai mult, până au ajuns să se confunde cu gulerașul. La asta se adaugă și apariția ciorapilor. Așa a venit pe piață un produs revoluționar numit lama Gillette pentru femei, respectiv Milady Décolletée. Tot atunci au început campanii puternice în mass-media pentru epilarea la subraț. Trebuiau și ăia să vândă marfa, că nu o scoseseră doar ca să se afle în treabă. Deci nu a fost doar o simplă coincidență, cum ați fi tentați să credeți.
Au apărut apoi bikinii, filmele hollywoodiene, alea pornache și alte exemple de mode moderne, și toate astea au îndemnat la o epilare totală, parțială, sau cu tot felul de briz-brizuri, dar clar nu mai era vorba să te afișezi tu, doamnă sau domnișoară sexy, ca macacul de Gibraltar când ieșeai la întâlnire.
Cu epilarea inghinală totală, că nici nu știi cum să o exprimi ca să îți sară lumea în cap, treaba a mai durat ceva. Moda a început prin anii 70, prin Brazilia. De aia îi și zice „moda braziliană”. Încet încet, s-a dus peste tot. Mă rog, nu chiar peste tot, pentru că prin Coreea, Japonia, China și alte țări asiatice, părul pubian era și încă este considerat semn de fertilitate. De aia nu doar că tipele alea nu au adoptat moda europeană, ba chiar recurg uneori la transplant ca să fie și mai păroase. În fine, fiecare cu treaba lui. Noi suntem doar cu doza de cultură generală.
Asta a fost. Acum știți! Apropo, lăsați prostiile că ia uite ce poză edificatoare v-am găsit!
Sursa foto: pixabay.com
0 comments on “Despre eliminarea părului nedorit (ultima parte)”Add yours →