Câteva idei despre primul căpitan al navei Enterprise din Star Trek

Iar au schimbat ăștia configurația Facebook, acolo unde postez de obicei rubricile Micii Doze, și iar nu mai pricep o boabă din ce trebuie să fac pe aici. Mi-a luat o oră ca să îmi dau seama unde să programez o postare, de îmi venea să fac o petiție online și să propun să o semnăm toți împotriva lui Facebook. Dar mi-am dat seama că oricum nu știam unde să o postez, așa că m-am lăsat păgubaș. Oricum, cred că e o conspirație. Nu de alta, dar cum încercam eu să îmi dau seama ce și cum, am dat peste niște postări ale unei dudui ofuscate tare de la natură, care și-a făcut un obicei înălțător din a comenta periodic ce scriu eu pe HotNews. Clar e conspirația Facebook.

Așa am aflat că, printre multe invective, sunt dereglat neuronal, pardon, o babă dereglată neuronal, care scrie numai mizerii de nici nu le poate citi ea. Dar le citește zilnic, că altfel nu ar comenta. Mă rog, i-am mulțumit în scris, public, doar ca să mă trezesc tras la răspundere, respectiv să îi explic ei și tuturor celor în viață (ăștia fiind niște hăndrălăi care îi dau ei like cam la orice postare) cum și de ce scriu eu așa, că ei îi place altfel. I-aș fi spus eu ceva legat de salcâmul lui Moromete, dar cu floricele din astea care cred că totul gravitează în jurul lor și a ideilor lor fixe, că așa au învățat ele acasă, nu prea ai ce să discuți. În plus, am o vagă bănuială că a ratat Moromeții și cine știe ce mai înțelegea. În fine, nu despre asta intenționam să scriu azi dar, cum i-am spus și duduii, e clar că trebuie să îmi asum scuipații, atâta vreme cât se pare că îi scot pe unii din bula cu care erau obișnuiți.

Azi, ca să revin la ce voiam să scriu, vom vorbi din nou despre Star Trek. Daaa! Am terminat de ceva vreme seria cu Picard, Worf și Data, și, în scop de somn rapid, am trecut la seria căpitanului Kirk. MI-NU-NĂ-ȚI-EEE!!! Numai primul episod l-am văzut în patru reprize, adică patru nopți. Dar bun episod. Taaare bun! Și uite cum ajungem la ce intenționam eu să vă spun. Știți cine a fost primul căpitan al navetei stelare Enterprise? Nu Kirk a fost. Colegul Claudiu Tănăselia a mai comentat el pe aici că nu ar fi Kirk dar, dacă nu scrie clar, cu articol, cu poză, lumea uită.

Primul căpitan a fost Știucă! Așa îl chema, „căpitanul Știucă”… sau Pike pe americănește. N-a jucat decât în episodul pilot, care episod pilot a fost respins de NBC în 1965 pe motiv că era o sărăcie de film. Pike, aka actorul Jeffrey Hunter, și-a băgat atunci picioarele și a renunțat la film, lăsând locul lui James Tiberius Kirk, adică actorul William Shatner. Țeapa lui!

Ce voiam eu să vă spun este că episodul pilot chiar e tare, iar căpitanul Pike e și mai tare. Mie mi-a amintit clar de James Bond, varianta Sean Connery. De ce? Păi rar vezi un un tip mai macho, mai sexist, mai dur, care să fie moartea tuturor femeilor de pe navetă. Unde mai pui și replicile lui, că el nu prea e de acord cu gagicile la centrul de comandă al navetei. Azi ar fi fost linșat de feministe. În contrapartidă, astronautele alea sunt niște gâsculițe care de abia se înfrânează să nu sară pe el. Una maschează chiar bine asta, dar e dată de gol de un pârlit de telepat talosian care face public faptul că aia are fantezii nestăvilite cu căpitanul. Să nu-i tragi un cap în gura aia a lui de talosian care nu știe să țină un secret?

Apropo de talosian, să vezi dandanaua naibii, că îl răpesc ăia pe Pike și vor să îl pună să populeze planeta cu copiii lui. Pentru asta au și o „pesă” pământeană (nu dau detalii, ca să nu fiu spoiler), bașca îi aduc și gagicile alea două din cabina de comandă, doar ca să își aleagă el. Un om normal la cap le-ar fi ales pe toate. Dar te pui cu Știucă? Ăla nu era om să-l legi doar de o femeie… sau trei. Așa că face el exact ca James Bond, bate extraterestrul telepat și indiscret de zici că l-a lovit marfarul, apoi ajunge teafăr și nevătămat la navetă. Și gâsculiț… pardon, echipajul feminin ce face? Normal, încă e curios pe care ar fi ales-o Știucă pentru năbădăi în scop de populare a planetei. De asta le ardea lor fix când ardea Universul mai tare. Noroc că avea Știucă niște dileme neștiute, că tot timpul e bosumflat în film, și numai de Kama Sutra nu îi ardea lui.

Pe mine m-a impresionat însă teribil modul în care talosienii i-au cerut să aleagă femeia care să îi fie pereche pe model Adam și Eva. Avea Știucă de ales între aia mai matură și deșteaptă (brunetă), între aia tinerică, năbădăioasă și curioasă tare, dar de termen lung (roșcată), sau a treia, aia cu sânii mari (blondă). Așa călătorii spațiale să tot vezi și să reflectezi. Dar, cum spuneam, bun episod. Bun rău! Se recomandă. Apropo, dacă vă place, vedeți că e reluat scenă cu scenă și în două episoade cu Kirk, numite „Menajeria”. Dar nu dau detalii.

Sursa foto: riteups.org

0 comments on “Câteva idei despre primul căpitan al navei Enterprise din Star TrekAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *